HUDPLEJEGUIDE

At være konsekvent er nøgleordene, når det kommer til hudpleje. Sørg for at lave en hudplejerutine, som du konsekvent kan følge dagligt – så opnår du de bedste resultater. Selvom en god hudplejerutine kan skabe positive resultater, er det vigtigt, at du herudover også sørger for at passe godt på din hud. Alkohol, sukker og usund kost er med til at ælde din hud. Din hud kan med fordel styrkes indefra med vand og fødevarer, der stimulerer hudens egen forsvarsevne, så din hud og organer kan rense ud. Din krop og hud har brug for forskellige mineraler, vitaminer og gode olier, som du får du gennem en sund og varieret kost. Derudover bør du også beskytte din hud mod udefrakommende faktorer såsom solen. Solcreme er vigtig at bruge både sommer og vinter, men anvend en solcreme, som ikke er fedtet og stopper din hud til.

RÆKKEFØLGE AF PRODUKTER
Anvendelse af dine hudplejeprodukter i den rigtige rækkefølge sikrer, at din hud får de fulde fordele ved hvert produkt. En god tommelfingerregel er at anvende produkterne i rækkefølge efter struktur – fra tyndest til tykkest. Anvender du flere produkter, bør du vente et par minutter mellem hvert produkt, så din hud får tid til at absorbere ingredienserne fra hvert produkt. Når du har udvalgt de produkter, du ønsker at anvende, er det tid til at sammensætte dem til en morgen- og aftenrutine.

Morgenrutinen handler især om at beskytte huden mod forurening og solens stråler. Om natten reparerer din hud sig naturligt, og din aftenrutine skal derfor dreje sig om at give din hud det ekstra skub, den har brug for ved hjælp af plejende og genopbyggende ingredienser.

FORSKELLIGE HUDTYPER
Sandheden er, at en hudplejerutine ikke behøver at være kompliceret for at være effektiv. Et af de første skridt på vejen mod at opbygge en hudplejerutine er, at bestemme din hudtype. Forskellige hudtyper har forskellige behov, og disse behov skal dine hudplejeprodukter skal imødekomme. Denne guide er lavet til dig, som gerne vil have inspiration til at skabe den bedste hudplejerutine baseret på din hudtype.

NORMAL HUD
“Normal hud” er kendetegnet ved, at huden reagerer positivt på det meste. Din hud har måske tendens til T-zone udfordringer i perioder, men i det hele taget har din hud ikke de store udfordringer. Vi gør opmærksom på, at betegnelsen “normal hud” ikke er det normale, men blot en betegnelse for, at huden reagerer mindre negativt på inde- og udefrakommende påvirkninger.

“Normal hud” har brug for pleje, fugt og opbygning. En god hudplejerutine begynder altid med en rens. Start derfor ud med at bruge et af vores renseprodukter samt en scrub 2-4 gange om måneden. Toner er godt, det fjerner kalk og forbedrer hudens elasticitet. Vores Toner hjælper med at mindske porer, regulere talgproduktionen, bevare fugten i huden og beskytte mod frie radikaler. Derved forebygger produktet samtidig uren hud. Hvert af vores serum indeholder en potent blanding af målrettede aktive ingredienser formuleret til at lindre specifikke hudproblemer. Ved at kombinere vores serum kan du skræddersy din hudplejerutine, så den passer perfekt til de behov din hud har. Dine øjenomgivelser har også brug for ekstra fugt, hvortil vi anbefaler at bruge en øjenserum eller -creme. Anvend desuden gerne ofte en af vores øjenmasker. Vi anbefaler, at du afslutter med en af vores fugtighedscremer, som sørger for at beskytte og pleje din hud. Ønsker du at være ekstra god ved dig selv, er vores ansigtsmasker ideelle til “normal hud” for at give huden et ekstra fugtboost. Som en opfrisker i løbet af dagen anbefaler vi vores Face Mists, som er nemme at have med i håndtasken og fungerer som et kølende boost.

SART, FØLSOM OG REAKTIV HUD
Reagerer din hud med rødmen, og har du ofte udfordringer med at prøve nye hudplejeprodukter, så har du sikkert en sart, følsom og reaktiv hud. Din hud kan både opleves tør, fedtet eller almindelig, og du kan have tendens til udslæt og allergi. Din hud har ikke brug for at blive udfordret, men du skal sørge for at pleje den ud fra de udfordringer, du oplever.

Til den sarte, følsomme og reaktive hud anbefaler vi altid at få renset huden godt med en god rens. Brug gerne vores Cleansing Foam eller Crystal Enzyme Cleansing Gel. Toner er godt – også til den følsomme hud. Vores Toner hjælper med at mindske porer, regulere talgproduktionen, bevare fugten i huden og beskytte mod frie radikaler. En sart hud har ofte positiv effekt af vores serummer. Hvert af vores serum indeholder en potent blanding af målrettede aktive ingredienser formuleret til at lindre specifikke hudproblemer. Ved at kombinere vores serum kan du skræddersy din hudplejerutine, så den passer perfekt til de behov din hud har. Vi anbefaler samtidig en let peeling 1-2 gange om ugen med vores 2% BHA Serum. 

TØR HUD
Tør hud har brug for ekstra fugt og pleje. Vejr og vind samt kulde og varme påvirker vores hud, og specielt tør hud har brug for ekstra fugt. Tør hud har tendens til at udtørre og blive ru, og der kan hurtigt opstå sprækker eller rødmen i huden. Huden vil tidligt komme til at ældes, og du skal derfor sørge for at opretholde elasticiteten i din hud, da en tør hud har tendens til at virke fuget og rynker bliver mere synlige. En ekstra nærende serum og creme vil forhindre din hud i at dehydrere. Brug gerne lag på lag produkter og bland gerne med flere serum, olieprodukter, cremer og mist, men vær opmærksom på ikke at bruge produkter, som udtørrer din hud yderligere.

Rens din hud godt og anvend eventuelt vores peelende Crystal scrub eller Facial Exfoliating AHA Gel Mask, som er med til at gøre huden spændstig og øge hudens absorbationsevne. Brug gerne vores Toner, som hjælper med at mindske pore, regulere talgproduktionen, bevare fugten i huden og beskytter mod frie radikaler. For at give din tørre hud den optimale pleje bør du anvende et eller flere af vores serummer. Hvert af vores serum indeholder en potent blanding af målrettede aktive ingredienser formuleret til at lindre specifikke hudproblemer. Ved at kombinere vores serum kan du skræddersy din hudplejerutine, så den passer perfekt til de behov din hud har. Har dine øjenomgivelser brug for ekstra fugt, anbefaler vi vores Eye Serum samt vores øjenmasker. Desuden er vores Hydrogel-ansigtsmasker ideelle til tør hud, da disse indeholder og bidrager med mere fugt end en normal ansigtsmaske. Top gerne din rutine af med en af vores fugtighedscremer, som sørger for at give din hud den ekstra pleje og beskyttelse, den har brug for. Har du brug for et kølende fugtboost i løbet af dagen, vil vi klart anbefale vores Face Mists som er nemme at have med i håndtasken. 

T-ZONE & FEDTET HUD
Fedtet hud kan, modsat uren hud, ses ved, at huden glinser, men at man ikke har den samme mængde af bumser og hudorme. Den fedtede hud opstår​, når hudens talgkirtler producerer for meget talg. Fedtet hud kan opstå ved hormonel ubalance, usund livstil eller andre udefrakommende faktorer. Fedtet hud har ofte forstørrede porer. Overdrevet rens af huden kan gøre problemet værre, da huden irriteres og producerer mere talg. T-zone er et område over øjnene og ned over næseryggen, hvor huden kan være fedtet.

Brug mindre skrappe renseprodukter i hverdagen og sørg for ikke at overdrive rens af din hud. Vi anbefaler vores Cleansing Foam eller Crystal Enzyme Cleansing Gel som begge er milde mod din hud. Anvend gerne en scrub eller peelende maske 1-2 gange om måneden. Efter anvendelse af et renseprodukt er dine porer åbne og modtagelige for urenheder, og du bør derfor anvende vores Toner, som hjælper med at rense porerne og lukke dem. T-zone og fedtet hud har oftest stor gavn af vores serummer. Hvert af vores serum indeholder en potent blanding af målrettede aktive ingredienser formuleret til at lindre specifikke hudproblemer. Ved at kombinere vores serum kan du skræddersy din hudplejerutine, så den passer perfekt til de behov din hud har. Peptider har en positiv effekt på fedtet og uren hud, og du kan derfor med fordel kombinere din rutine med vores EGF Peptide Serum. Da uren hud ofte kommer af tilstoppede porer, anbefaler vi, at du 2-4 gange om ugen kombinerer med en peelende serum (2% BHA Serum & 4% AHA Serum), der hjælper med at løsne det øverste hudlag, der blokerer for, at din hud kan ånde og svede. Vi anbefaler, at du afslutter med en af vores fugtighedscremer, som sørger for at beskytte og pleje din hud.

EFTER AKNE
Har har du været i medicinsk behandling for akne? Er din hud mærket af akne med ar og røde områder? En tidligere akneramt hud har brug for at blive genopbygget, men du skal passe på med ikke at provokere huden, så dine problemer vender tilbage. Du skal sørge for, at du giver din hud de bedste betingelser for at blive genoprettet.

Har du meget tør hud efter medicinsk behandling for akne, skal du sørge for, at din hud får rigeligt med den rette fugt. Har du derimod mere fedtet hud med ar efter akne, bør du ikke anvende fede olierede produkter. Sørg for at rense din hud godt med milde produkter som vores Cleansing Foam og Crystal Enzyme Cleansing Gel. Kombiner gerne med vores Toner, som fjerner kalk og forbedrer hudens elasticitet samt forebygger uren hud. Efter akneramt hud har ofte positiv effekt af vores serummer. Hvert af vores serum indeholder en potent blanding af målrettede aktive ingredienser formuleret til at lindre specifikke hudproblemer. Ved at kombinere vores serum kan du skræddersy din hudplejerutine, så den passer perfekt til de behov din hud har. Vi anbefaler samtidig en let peeling 1-2 gange om ugen med vores 2% BHA Serum. Har du løbende små udbrud, anbefaler vi at bruge vores Anti-Pimple Patches. Top gerne din rutine af med en af vores fugtighedscremer, som sørger for at give din hud den ekstra pleje og beskyttelse den har brug for. Har du brug for et kølende fugtboost i løbet af dagen, vil vi klart anbefale vores Face Mists som er nemme at have med i håndtasken. 

UREN HUD
Uren hud kan afhjælpes ved at pleje huden med den rette fugt og rens. Uren hud ses ofte i form af bumser, hudorme, forstørrede porrer og i værste fald akne. Uren hud sættes ofte i forbindelse med hormonelle udsving, som unge ofte oplever, mens stress, dårlig kost og andre udefrakommende faktorer også kan spille en stor rolle. At forsøge at presse hudorme og bumser kan være meget fristende, men dette kan forværre problemet og skal kun gøres, hvis man sørger for at holde instrumenter og hænder sterilt. Det kan være en fordel at søge til en kosmetolog og få en dybere rensning, hvis problemerne bliver værre. Husk på at holde din hovedpude ren. Hvis du anvender hårvoks, gel og ikke får afrenset din hud, vil din hud blive smurt ind i alt, hvad dit pudebetræk indeholder. Derfor anbefaler vi, at man får skiftet betræk hver uge. Endnu et godt råd er at lade være med at overrense din hud. Hård scrub og lermasker er ikke godt for en fedtet hud, da huden vil reagerer modsat og producerer mere talg og fedt, som blot vil forværre problemerne. Hvis du ønsker at anvende en scrub, så brug den maksimum 1-2 gange om måneden.

For at komme dine urenheder til livs bør du sørge for at rense dit ansigt. Brug gerne en mild rens såsom vores Cleansing Foam eller Crystal Enzyme Cleansing Gel. Efter anvendelse af et renseprodukt er dine porer åbne og derfor mere modtagelig for urenheder. Ønsker du en yderligere rensning, kan du anvende vores Black Head Mask og Clear-Up Strips, som er udviklet til at fjerne synlige urenheder. Damp gerne huden inden, så porerne er åbne og produkterne kan få godt fat i urenhederne. Du kan med fordel anvende vores Toner, som hjælper med at rense og lukke dine porer. Desuden bør du anvende en serum, som både renser og giver din hud de rette fedtstoffer. Vores Tea Tree Oil Serum og Witch Hazel Serum er begge målrettet uren hud. Peptider og Retinol har også vist sig at have en positiv effekt på fedtet og uren hud, og derfor anbefaler vi også disse serummer. Desuden anbefaler vi at bruge en af vores peelende serummer (2% BHA Serum og 4% AHA Serum) 2-4 gange om ugen, der hjælper med at løsne det øverste hudlag, som blokerer for, at din hud kan ånde og svede. Hvis din hud føles tør og stram, anbefaler vi at anvende en af vores fugtighedscremer, men sørg for ikke at give din hud mere fugt end den har brug for. Din hud vil især efter en scrub begynde at producere mere talg, og det er derfor vigtigt, at du tilfører huden den rette fugt og pleje, så den kan få ro.

Shop produkter